Местоположение

Сградата е разположена в кв. Манастирски ливади – едно от най-атрактивните места за строителство и живеене в столицата – район с престиж и отлична комуникативност. Квартал „Манастирски ливади“ е един от най-бързо развиващите се райони на столицата - той се явява естествено продължение на природен парк Витоша.

Разположението на Скай Форест в близост до Витоша и престижните квартали „Бояна“, „Драгалевци“ и „Киноцентър“ от една страна, и близостта на Центъра на София чрез бул. “България“ – от друга, го правят предпочитано място за живеене. Булевард България за минути ви отвежда до центъра на София, НДК, Парк Витоша и Околовръстен път, включително и с велосипед.

Кварталът се характеризира с тиха и спокойна атмосфера, уникален микроклимат и чист въздух. На територията на Манастирски ливади се намират поликлиника, спортна зала, три реномирани училища, Националният исторически музей, Резиденция Бояна, МБАЛ „Света София“, резиденция „Анастасия“, МОЛ България, Фитнес СПА комплекс Пулс, магазин Джъмбо. В близост е бизнес център Вертиго Тауър София, бутикови магазини, заведения, бензиностанции и др. от сферата на услугите и забавленията.

 1. Скай Форест
 2. 1МБАЛ „Св. София“
 3. 2МОЛ България
 4. 3Резиденция „Бояна“
 5. 4Ботаническа градина
 6. 5Билла
 7. 6Lidl
 8. 7Джъмбо
 9. 8Университетска болница „Лозенец“
 10. 9Южен парк
 11. 10Пулс Фитнес
 12. 11Национален исторически музей